Logo Domaine le beau la vaul

Omgeving

Ontdek het zuiden van de Bourgogne

In de buurt

In het zuiden van de Bourgogne op een terrein van ca. 3.000 m2, ligt “Domaine Le Beau Lavault”.
Het domein is gelegen even buiten het dorpje Thil sur Arroux aan de rand van de zuidelijke Morvan met uitzicht op de Vallee d’Arroux. Niet afgelegen, maar in een landelijke en rustig omgeving ver van drukte en lawaai. Af en toe passeert een boer op een ’tracteur’ en verder uitsluitend het geluid van de natuur. 

Diverse meren en de rivier de Arroux liggen op een steenworp afstand.

“Beau” betekent mooi en “Lavault” is oud Frans, afkomstig uit het Latijn, voor vallei.
Het domein doet zijn naam eer aan wanneer u in de buurt uitstapjes maakt. Deze prachtige streek staat bekend om haar lieflijk glooiend ‘bocage’-landschap, de witte Charolais-koeien en pittoreske dorpjes met Romaanse kerkjes.

Een ideale plek voor mensen die natuur, rust en ruimte zoeken, maar die ook houden van Franse authenticiteit, stijl en comfort. Daarbij komt dat de Bourgogne een rijke en heerlijke streek is, die bijzonder veel te bieden heeft op cultureel, historisch en culinair gebied.
Kortom: een plek voor levensgenieters!

Kerk met blauwe lucht

Wat is er te doen?

De omgeving leent zich uitstekend voor fietsen, wandelen, mountainbiken en paardrijden. Met een kano peddelt u over de nabij gelegen rivier de Arroux, die zich ook leent om in te zwemmen. In de directe omgeving zijn meerdere meren en meertjes waar gevist kan worden.

Bezoek de nog authentieke Franse plaatsjes in de buurt zoals Etang sur Arroux, Luzy en Toulon sur Arroux.

Leuke markten en gezellige rommelmarkten zijn nooit ver weg en worden veelvuldig georganiseerd.
Op ca. 20 km afstand ligt de historisch en cultureel interessante stad Autun met vele Romeinse en Middeleeuwse bezienswaardigheden.

Voor de golfliefhebbers is er in Autun een uitdagende 12 holes golfbaan.

De beroemde wijnen van de Bourgogne kunt u zelf gaan proeven in bijvoorbeeld Meursault of Beaune.
Of ga een dagje naar Dijon, de hoofdstad van de Bourgogne waar u ook heerlijk kunt winkelen.

Mooi Frans straatje

Culinair en wijn

In de plaatsen in de directe omgeving is er elke dag wel een authentieke Franse markt die u kunt bezoeken. Een aanrader is de grote markt op vrijdagochtend in Autun. Vele kooplieden staan met hun kraam in het centrum van de stad. Maar vergeet ook niet de versmarkt te bezoeken, met vele regionale specialiteiten. Deze bevindt zich onder het stadhuis.

De reputatie van de Bourgogne op gastronomisch en wijnkundig gebied is wereldwijd beroemd. Er zijn dan ook talrijke restaurants waar u culinair verwend wordt met regionale specialiteiten zoals Charolais vlees, escargots, heerlijke charcuterie en mooie rijpe kazen.

Uw verblijf is niet ver gelegen van de beroemde wijngaarden van de Bourgogne. U kunt een aantal wijn routes volgen die u langs pittoreske wijndorpen voeren tussen de wijnvelden. Beroemde wijndomeinen als Chateau Meursault, Chateau Pommard en Clos de Vougeot zijn te bezoeken.

Le Marche aux Vins in Beaune is een aanrader voor een proeverij van Bourgogne wijnen.

Druiventrossen

Websites over de omgeving

Navigeer naar: